onsdag 21. september 2011

Blondie

Lillesøsteren til Brownie! Passer fint på en helt vanlig onsdag når det er litt kaldt og trist ute. 


Siden det ble litt på sparket var ikke alle ingrediensene helt i boks, men det ble veldig bra likevel. Oppskriften er ihvertfall som følger (etter litt modifisering):

165 g smør
5 dl demerarasukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
165 g grovhakkede pekannøtter
100 g grovhakket hvit sjokolade
2 ss peanøttsmør 

Hadde bare 3,5 dl demerarasukker, men går sikkert bra med litt vanlig hvitt sukker.Demerarasukker gir en litt karamellaktig smak.


Smøret skulle helst vært mykt, men hvem er det som egentlig går rundt og har mykt smør tilgjengelig til enhver tid da? Hvis man er litt bedre på planlegging er det sikkert muligheter. For alle oss andre er trikset å skjære i små/tynne biter, så det mykner fort når det røres sammen med sukkeret. 


Ha oppi ett og ett egg om gangen og rør godt. Ha i bakepulver og mel og rør godt. Ha i sjokolade og pekannøtter.


Stekes i en liten langpanne på 170  grader i ca. 30 minutter, til den er nesten fast i midten. Den skal som brownies ikke være helt gjennomstekt.


Laget glasur til den også, sånn at det blir riktig så kaloririkt og fint! Brukte samme glasur som til gulrotkake:

250 gram melis og 100 gram smør (dette skal selvsagt også være mykt, haha) røres hvitt, ha også i en ts vaniljeekstrakt og rør i en pakke Philadelphiaost 
tilslutt. 


 Ble veldig god på smak, pekannøtter og peanøttsmør ble en bra kombinajson. Til en annen gang vil jeg redusere sukkermengden med 1 dl og tilsette en ts salt, da tror jeg den blir perfekt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...