fredag 21. september 2012

Deilig kremet kyllingsuppe

I dag har jeg hatt fri og dagen har jeg brukt til å passe søte lille Sofie, datteren til ei god venninne! Vi har kosa oss masse, hun er bare verdens herligste! Laget middag til Tonje og meg når hun kom fra jobb, kyllingsuppe. Den er rett og slett veldig god, og veldig mektig.


Oppskriften:

1 pakke skogsbacon
2 stk kyllingfilet (til 2 personer, beregn 1 til hver person)
1 sjalottløk
4 champignon
3 dl fløte
5 dl vann 
4 asparges i passelige biter
1 finhakket hvitløksfedd
1 ts dijonsennep
kyllingfond
salt
pepper 
gressløk til pynt

Begynn med å steke baconet i biter. Legg det til side når det er stekt. Stek kyllingen i baconfettet sammen med sopp og løk. Når det er fint brunet heller du over vann og fløte og smaker til med fond, salt og pepper. La det koke i 5-6 minutter. Legg i aspargesen når du har tenkt å severe, den er absolutt best når den er litt crispy. Vassen asparges er det vel ingen som kan like? Strø over bacon og gressløk tilslutt!

Om man er flere enn to legger man til mer kyllingfilet, men trenger ikke nødvendigvis legge til så mye mer av selve suppen, den er ganske mektig, og det blir alltid igjen! Serveres enten alene, eller kanskje sammen med hvitløksbrød og salat?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...