torsdag 8. november 2012

Lisboa

Noen få bilder fra en super helg til Lisboa med verdens fineste kolleger. Er heldig som er en del av fine arbeidsmiljøet vi har. Det er fint når så mange forskjellige personligheter og ulike aldre kommer så godt overens. Var en tur med mye latter og mange gode historier! Og etterpå sitter jeg igjen med mange gode minner. 


Se på dette været da dere! 20-22 grader var noe helt annet enn de minusgradene vi forlot! Her skuer vi utover en av de eldste bydelene i Lisboa, Alfama, hvor noen av husene faktisk er fra middelalderen. 



På vei ned for å møte guiden, som var veldig flink. 3 timer gikk fryktelig fort! Må bare si at det er veldig verdt det med en guide. Før var jeg en sånn skeptisk kjiping som syntes guiding var oppskrytt og kjedelig og ga meg helt over for hvor tregt ting gikk. Godt tidene forandrer seg...


Norsk klippfisk! Det finnes visstnok 364 måter å lage Bacalao på. Jeg liker best onkel sin. K. er ikke så begeistret. Han er generelt ikke så begeistret for fisk. Første gang han var med meg til Nordmøre, hvor familien min er fra var en påske. Da ble det blant annet servert Bacalao. K. måtte smake, men det ble med én gaffel. Heldigvis for han er det ikke spesielt uvanlig at vi der er 15-16 til bords til middag og da gjerne med 2-3 forskjellige middagsalternativer. Kan ikke tenke meg noe mer gjestfritt sted enn der. Samtidig er det så lite selvhøytidelig og stor takhøyde at det hele bare er en fryd. Er ikke noe rart det er som et hjem for meg!
 



Vi var innom denne vakre bygningen. Var ganske anonym på utsiden. Den har fortid som maurisk palass og casino, men er i dag restaurant. Utrolig mange fine detaljer. Casa do Alentejo. 



Utsikt fra Santa Justa Elevator, en litt Eiffeltårn-aktig (ihvertfall inspirert av) konstruksjon bygget for å forbinde det laveste punktet i byen med det høyeste, Bairro Alto. Storslagen utsikt, men kjipt gitter rundt det hele ødela litt for fotomulighetene. 




Hele denne byen er et eneste stort fotoobjekt, akkurat som Roma. Så mange fine små gater og plasser. 


Noen av gatene i Lisboa minner visstnok om San Fransisco, jeg har ikke vært der, så jeg vet ikke. Uansett, disse trikkene er fra San Fransisco, og de er gamle og originale slik de var når de kom hit. Ja, de var kanskje ikke gamle når de kom hit da, men de er det nå.



Siste dagen var vi på vinsmaking (i tillegg til god mat), og det var bare så utrolig bra!! Fantastisk vin og veldig god mat, enkelt og veldig smaksrikt, anbefales! Forøvrig er maten i Lisboa veldig god, og både mat og drikke er rimelig. Hurra for dagfylla ;) Resten av bildene forblir en overraskelse til mandag da vi som var på tur skal samles her og kose oss med pizza og bildeframsyning fra turen, gleder meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...