mandag 27. juni 2011

Verdens beste sitronfromasj!

Når noe kan gjøres enkelt er det viktig å finne en måte å gjøre det litt mer komplisert på. Noen ganger lønner det seg, fordi det blir så mye bedre! Den enkleste måten å lage sitronfromasj på er vel å piske krem og blande i sitrongelé. Eventuelt kan man avansere litt og presse sitronjuice og bruke gelatin. Ingen dårlig smak på noen av disse, selv om sistnevnte kanskje er ti ganger bedre enn den første.... Hvis man skal lage en virkelig god sitronfromasj som også er skikkelig frisk og smaksrik og i tillegg har litt tid å sette av så har jeg et forslag. Jeg er nesten sikker på at du ikke kommer til å angre. Du begynner med å lage lemoncurd. Det har jeg ikke noe norsk navn på, så om noen har, informer meg gjerne. Det eneste jeg har sett nevnt er sitronsmør og det synes jeg ikke passer, minner svært lite om smør. Uansett, du begynner med å lage denne lemoncurden, og oppskriften er som følger:


10 eggeplommer
300 g sukker
120 gram smør
200 gram fersk presset sitronjuice
4 ss revet sitronskall

Smelt smør (på svak varme så det ikke får så høy temperatur). Etter at det er avkjølt har du i alle eggeplommene og sukkeret. Det skal ikke være noe varme på plata ennå, da får du stekt egg...

Bland alt godt sammen. Når du har gjort det heller du i sitronjuicen og setter plata på middels varme. Nå skal du røre, og røre, og røre litt til... det tar opptil flere minutter, og du må røre hele tiden for å unngå dette tidligere nevnte stekte egget....


Etter ca. 5 min kan du skru opp varmen litt, jeg hadde nesten fullt nå. Fortsatt viktig å røre hele tiden. Etterhvert vil massen tykne og den skal være ganske tykk. Bruk enda 5 minutter når varmen er skrudd opp før den er ferdig. Da blander du i det revne sitronskallet. Nå skal den avkjøles, og det går faktisk ganske fort!


Nå kan du begynne å lage gelè. Sitron sådan. Kok opp 1 dl vann, bland ut pulveret, og bland inn 1 dl kaldt vann så den stivner fortere. Du trenger også en pakke kremfløte som skal piskes stiv. Når lemoncurden er avkjølt og sitrongeleen er på grensen til å stivne blander du alt sammen, setter det i kjøleskapet noen timer, og vips så har du den herrrligste sitronfromasj. Jeg sparte litt av lemoncurden og hadde som saus/topping ved siden av, og det var veldig godt! Lemoncurd kan man bruke som kakefyll, på kjeks, som saus til is og sikkert mye mer..






4 kommentarer:

  1. nam, nam!!!
    jeg skal ha to på jobben på middag på fredag. Vi kjører vår egen versjon av 4 stjerners middag, men kaller det 3-retters :) og nå er det min tur igjen til å få besøk. så jeg sitter og leter etter gode oppskrifter. og dette tror jeg jammen blir dessert. kjekt med forrett og dessert som kan lages litt på forhånd har jeg tenkt.

    SvarSlett
  2. Ja, denne kan virkelig anbefales :) Tror faktisk den blir enda bedre om den får stå over natten også, så den kan fint lages på torsdag! Så gøy med sånt opplegg da!

    SvarSlett
  3. da er det bare siste blandinga igjen. den lemoncurden har jeg prøvesmakt, og den var kjempegod!! Er litt usikker på om det blir like bra når jeg bruker sånn soya-krem, men har smakt den før, og den smaker ikke veldig anderledes enn vanlig krem, så blanda inn i denne blir det sikkert bra. Skal også marinere svinekjøtt i den honningmarinaden din. Så satser på at kvelden i morgen blir velsmakende for alle!

    SvarSlett
  4. Ja, den er helt nydelig spør du meg, utrolig frisk og god! Må gjerne oppdatere meg på hvordan det ble med soyakrem! Håper du blir fornøyd med marinaden også, vi likte den ihvertfall veldig godt! Lykke til og kos dere masse :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...