tirsdag 28. juni 2011

Kyllingsalat


Dette tror jeg må være noe av det enkleste som er å lage, gjort på 5 min og gir masse smak! Gjør seg best når den har fått stå i kjøleskapet en time eller to slik at alle smakene får satt seg. Dette er en rett jeg har laget i mange år, men egentlig aldri tenkt over oppskriften på før min gode venninne Wendy ville ha den i sin oppskriftsbok. Det ble nok litt sånn litt av ene og litt av det andre og smak deg frem etter beste evne... 


Denne gangen har jeg imidlertid målt opp. Den er slik jeg liker den, men jeg anbefaler likevel å smake den til slik du selv liker det best. Jeg begynner med en boks med creme fraiche og en pose majones og blander disse to. Forøvrig er akkurat de to et fint utgangspunkt for mange slags salater, kan komme tilbake til det en annen gang. 

Jeg synes de to sammen gir en litt tykk konsistens, så jeg blander den ut med (og nå har jeg målt opp for anledningen) ca. 0,5 dl sylteagurklake. Den er litt søt og det passer fint med de andre ingrediensene, samtidig som den blander seg godt med majones og creme fraiche. Bland til en konsistens du liker.




Deretter må det krydres. Og da tager man en spiseskje med karri, jepp, en hel spiseskje. Ble litt overrasket selv. Salt og pepper må også til, litt mer usikker på mengden, den må faktisk smakes til, men hvis jeg skal tippe, kanskje en halv teskje av hver. Kanskje litt mer. Pepperet gjør seg best grovkornet, gir litt farge til salaten. 


Bland alt sammen. Skjær opp purreløk, så mye du liker. Jeg brukte vel en mengde tilsvarende ca. 3 spiseskjeer. Også må det være hvitløk... jeg brukte en hel liten hvitløk uten fedd og raspet den på rivjernet, for det går så innmari fort. Sikkert en eller annen feinschmecker som ville rivd seg i håret over akkurat den opplysningen, men praktisk går over feinschmeckeri her i huset. 


Bland sammen igjen. Og nå kan du for sikkerhets skyld smake om det smaker greit. Bare husk at det tar litt tid før smakene setter seg, så om du synes den er bittelitt lite salt f.eks, så vent heller litt, kanskje den er perfekt neste gang du kjenner etter! Til slutt blander du i kyllingen. Jeg bruker ferdig salatkjøtt av kylling, men man kan sikkert ribbe sin egen høne tenkte jeg for meg selv, men det kan fort vekk bli litt i overkant... Gå for ferdig salatkjøtt, enkelt og greit! 1-2 pakker ettersom hvordan du liker det, jeg vil kanskje si at en og en halv er perfekt. Resten av den ene halve får du enten spise som den er, slenge den på pizzaen, tilbake i kjøleskapet, eller det som ellers måtte falle deg inn der du står med en halv pakke salatkjøtt til overs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...