tirsdag 28. mai 2013

Römertopf

Er bare så genialt! Middagen lager seg praktisk talt selv, du trenger ikke passe på den, den blir ikke svidd, det blir ikke tørt, det generer minimalt med oppvask og det blir veldig godt. Kan ikke bli så mye bedre da?

I dag hadde jeg lyst på nakkekoteletter. La römertopfen i vann i 20 min først. Etter det dekket jeg bunnen med kålrabi skjært i skiver, løk skjært i båter, gulrøtter i store biter, champignon og et par poteter til K. På toppen la jeg kotelettene som jeg hadde saltet og pepret godt. Tilsatte ikke noe vann eller smør. 


Jeg satte ovnen på 150 grader varmluft og satte på lokket på leirgryta før jeg satte den i ovnen. Skal settes inn i kald ovn. Etter halvannen time skrudde jeg opp temperaturen til 240 grader og lot det stå en halvtime til. 


Ved endt steking hadde det samlet seg ganske mye sjy i bunnen av gryta, alt sammen fra grønnsakene og kjøttet ettersom jeg ikke tilsatte noe væske. Maten smakte veldig godt og kjøttet var utrolig mørt! Kommer garantert til å utforske denne römertopfen mer, men så langt ser jeg på den som en særs bra investering! Har du tips til annet godt vil jeg gjerne høre :)


Nå er sjyen samlet opp og satt til avkjøling, må prøve å lage saus med den en dag, har aldri laget saus på egen kraft før, alltid kjøpt ferdig! Gleder meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...