mandag 10. oktober 2011

Eggelikør

Er en deilig kvalmende drikk, det er ikke til å komme ifra. Men det er veldig godt, og hvis man porsjonerer ut gjennom en hel kveld så går det veldig bra! Og selvsagt kan man kan prøve å lage selv. Da trenger man:


6 dl kaffefløte (evt. blanding av 3 dl helmelk og 3 dl fløte)
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
3,5 dl vodka


Kok opp kaffefløte/fløteblanding (jeg vil anbefale det siste) sammen med sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Tilsett fløteblandingen, litt om gangen i eggeplommene. Når alt er blandet inn helles det tilbake i kjele og rør jevnlig til det tykner. Ville nok hatt stekeplata på middels varme. 


Blandingen avkjøles og før den settes til avkjøling siler du den. Når det hele er avkjølt blander du inn spriten. Hell over på passend flasker og sett kaldt. På grunn av spritinnholdet er den holdbar ca. 3 mnd etter produksjon. Husk å riste den godt før bruk!


På hyttetur på fjellet i helgen koste vi jentene oss med eggelikør i den friske fjellufta, godt å ha noe å varme seg på :)




 Man kan selvsagt undre seg på hvorfor glassene står på gulvet, men det er enkelt og greit fordi vi lå ute på verandaen, med madrasser og dyner og koste oss i solen, lykke!

1 kommentar:

  1. Vet du - jeg har aldri smakt eggelikør ..
    man ser det jo i filmer , og det ser godt ut
    ( høres litt kvalmene ut )
    og jeg har ofte tenkt - det må vi lage :-)
    men nopp , har ikke laget det enda nei :-)

    Ha en fin dag :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...